Ota yhteyttä

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä 1/10

kadotettutieto muinaiskansojenviesti Mar 29, 2023
Lakota man

Viimeisten vuosien aikana olen tutkinut historiaa, muinaisia tarinoita sekä mytologiaa, joka liittyy joogaan, mutta myös paljon joogaa edeltäneeseen aikaan, aina sivilisaation tiedettyyn syntyyn asti. Mielenkiintoni tähän heräsi asuessani Turkissa, missä maan energia ikään kuin puhui menneiden aikojen äänellä. Rauha, jota siellä tunsin oli itselleni uudenlainen kokemus. Kuin maa olisi pyytänyt hiljentämään vauhtia, rauhoittumaan. Turkissa käänsin katseeni myös tähdistöön, jolloin tunsin voimakkaan yhteyden Siriukseen. Sen merkitys itselleni on myöhemmin avautunut selkeästi.

Tutkiessani alkuperäisheimojen myyttejä löysin listan rukouksia, jotka toimivat yhdessä kuin kymmenen käskyä. Rukoukset resonoivat oman ajatusmaailmani kanssa tavalla, jota yksikään aikaisemmin tuntemani järjestelmä ei vielä ollut tehnyt. Vaikka rukouksia ei ole tarkoitettu yhteen, niin niiden muodostama kokonaisuus on hyvä muistutus siitä, kuinka meidän kuuluisi elää maailmassa itseämme, toisiamme ja koko luomakuntaa kunnioittaen.

Listaan blogiini aina yhden rukouksen kerrallaan, jota voit jäädä pohtimaan viikon ajaksi. Samalla pystyn esittelemään sinulle syksyllä ilmestyvää kirjaani, koska nämä rukoukset kuvastavat osittain myös kirjani maailmaa ja sitä mitä se käsittelee. Tässä ensimmäinen rukous kymmenestä:

 

Astu sisälle omaan pyhään tilaan, astu sisälle sydämeen

”Wakan Tanka, suuri mysteeri, opeta minua luottamaan omaan sydämeeni, mieleeni, intuitiooni, syvään tietämiseen, aisteihini ja omaan pyhään henkeeni. Opeta minua luottamaan näihin, jotta voin elää pyhyydessä ja rakastaa ilman pelkoa. Ja täten kulkea tasapainossa jokaisen auringonkierron mukana.” – Lakota-heimon rukous

 

"Wakan Tanka (Wakȟáŋ Tȟáŋka) on sioux-intiaanien, joita ovat dakotat, lakotat ja nakotat ylin jumaluus. Se on maailmankaikkeuden yhtenäisyyttä edustava mystinen voima, joka muodostuu neljän jumalolennon ryhmästä, jotka kukin edustavat neljää erilaista pyhää voimaa. Näihin voimiin kuuluvat muun muassa aurinko, kuu, tuulet ja ukkonen. Wakan Tankan alaiset henget käyttävät pyhää kieltä, jota tavallinen ihminen ei ymmärrä. Taivaallisten viestien välittäjänä toimivat pyhät miehet tai naiset, jotka ovat perehtyneet yliluonnolliseen maailmaan. He jakaantuvat eri ryhmiin sen mukaan, mihin tarkoitukseen he ovat voimansa saaneet. Vahvimpia ovat shamaanit, jotka johtavat uskonnollisia seremonioita ja kykenevät halutessaan muuttamaan yhteisön lakeja. Heidän tehtävänään on ilmoittaa kansalleen Wakan Tankan tahto."

Lähde: Hämäläinen, Riku: Pohjois-Amerikan intiaaniuskonnot. Suomalaisen kirjallisuuden seura, Helsinki, 2004.

Viikon kuluttua tulee seuraava rukous 2/10 eli  Ymmärrä, että olet osa ikuista alkumerta.

Valon terveisin, Mervi

 

Kuva: Andrew James

Ennakkotilaa syksyllä 2023 ilmestyvä kirjani

Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle, Mervi Enqvist

(Viisas elämä, 2023)

Ennakkotilaa uusin kirjani

Liity postituslistalle

Liittyessäsi postituslistalle saat kaikki blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi. Toisinaan lähetän myös tietoa tulevista tapahtumista, kurssitarjouksia ja muuta henkisyyteen, joogaan ja kundaliinin heräämiseen liittyvää tietoa.

En jaa tietojasi eteenpäin!

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.