Ota yhteyttä

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä 2/10

kadotettutieto muinaiskansojenviesti Apr 03, 2023
Lake

Viime viikolla aloitin tämän kymmenen rukouksen sarjan. Rukoukset voidaan ymmärtää oikeudenmukaisuuden periaatteen ja elämän kunnioittamisen kymmenenä käskynä. Toinen rukous puhuu yhteydestä, siitä, että olemme kaikki yhden, saman valon ilmentymää. Meissä jokaisessa virtaa edelleen alkumeri, joka yhdistää meidät ikuisuuteen, sekä solutasolla toisiimme tällä planeetalla. Me ihmiset olemme noin 70% vettä. Sama vesi on kiertänyt aina, vain olomuotoaan muuttaen, maapallon synnystä meidän aikaamme asti. Soluelimet uivat alkumeren voimalla kyllästetyssä nesteessä. Vesi kiertää meidän kauttamme ja viime kädessä se yhdistää meidät toisiimme. Veden tehtävä ei ole ainoastaan puhdistaa, vaan myös pitää yllä ja yhdistää. 

  

2. Ymmärrä, että olet osa ikuista alkumerta

”Ja kun seisoin siellä, pystyin näkemään enemmän kuin kykenen kertomaan. Ja ymmärsin enemmän kuin kykenin näkemään. Näin omasta pyhyydestäni käsin hengen kaikki muodot ja kaikkien muotojen yhteisen muodon ja ymmärsin, kuinka niiden kaikkien tulee elää yhdessä kuin olisivat yksi.” – Musta Hirvi, Lakota-heimo

Black Elk oli oglala-lakota-heimoon kuulunut tietäjä, parantaja sekä pyhä mies. Hän eli vuosina 1863-1950. Teksti on peräisin John Neihardtin kirjasta Black Elk Speaks vuodelta 1932.

 

Rukoukset ovat otteita syyskuussa 2023 ilmestyvästä kirjastani Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle  (Viisas elämä). Kirjassa tutkin valitsemieni muinaiskansojen ymmärryksen ja myyttien avulla ihmiskunnan tietoisuuden kehitystä. Mitä tietoisuus on, entä missä se sijaitsee? Kirjan vastaus tähän saattaa yllättää.

 

Ensi viikolla jatkamme kolmanteen rukoukseen, jonka otsikko kuuluu: Elä pelottomasti. 

 

Kuva: Cristina Gottardi 

 

Ennakkotilaa syksyllä 2023 ilmestyvä kirjani

Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle, Mervi Enqvist

(Viisas elämä, 2023)

Ennakkotilaa uusin kirjani

Liity postituslistalle

Liittyessäsi postituslistalle saat kaikki blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi. Toisinaan lähetän myös tietoa tulevista tapahtumista, kurssitarjouksia ja muuta henkisyyteen, joogaan ja kundaliinin heräämiseen liittyvää tietoa.

En jaa tietojasi eteenpäin!

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.