Ota yhteyttä

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä 6/10

May 01, 2023

Tämän viikon käsky käsittelee kunnioitusta. Hyvin lyhyessä ajassa olemme menettäneet kyvyn katsoa toista, puhua toiselle, kommentoida toisen olemusta sekä mielipiteitä kunnioituksella. On kuin kielenkärjestämme olisi poistettu suodatin, jonka tehtävä on olla päästämättä ilmoille loukkaavia sanoja tai epäkunnioittavia ilmaisuja. Ihminen on omaksunut suoruuden, jota äkkiä pidetään älykkyytenä. Nopea kieli ja nopea reaktio ovat niin arjessa kuin poliittisessa elämässäkin ihailtava piirre. Kuvittelemme, että sanavalmius on hyve, mutta mitä jos se ei olekaan?

Kuunteleminen, läsnäolo sekä toisen mielipiteiden arvostaminen ovat kunnioittavaa kanssakäymistä. Voin olla kanssasi eri mieltä, mutta en siitä huolimatta halua loukata vaalimaasi mielipidettä. Se on sinun ja sinulla on siihen täysi oikeus, kuten minulla omaani. Kun vaihdamme mielipiteitä se rikastuttaa meitä molempia. Jos tallomme toisiamme keskustellessamme, emme kuuntele, emmekä ole todella läsnä, vaan mietimme jo mitä sanomme seuraavaksi, vaikka toinen on edelleen äänessä, niin silloin hukumme molemmat. 

Vaalikaamme hiljaisuutta, valitkaamme sanat kunnioituksella ja arvostuksella kun keskustelemme ja kun kirjoitamme mielipiteitämme sosiaaliseen mediaan. 

Sanat jäävät eloon, ne eivät pyyhkiydy pois ne sanottuamme. Sanat ovat muutosvoima. Ne muokkaavat todellisuuttamme sekä tulevaisuuttamme. Vastuu on meillä. 

 

Kunnioita jokaista

”Kuten ruohonkorret näyttävät ystävälliset kasvonsa toinen toisilleen, niin tulisi meidänkin tehdä. Tämä on maailman isoisien toive.” – Musta Hirvi, Lakota-heimo

 

Käskyt ovat otteita syyskuussa 2023 ilmestyvästä kirjastani Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle  (Viisas elämä). Voit tilata kirjan ennakkoon ja tuet samalla Kundaliinijooga Helsingin toimintaa. Ennakkoon myytyjen kirjojen tuotto menee suoraan joogakoulun hyväksi. 

 

Ensi viikolla on vuorossa seitsemäs käsky: Meditoi selkeyttä ja toimi rohkeasti.

Kuva: Ochir-Erdene Oyunmedeg

 

Ennakkotilaa syksyllä 2023 ilmestyvä kirjani

Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle, Mervi Enqvist

(Viisas elämä, 2023)

Ennakkotilaa uusin kirjani

Liity postituslistalle

Liittyessäsi postituslistalle saat kaikki blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi. Toisinaan lähetän myös tietoa tulevista tapahtumista, kurssitarjouksia ja muuta henkisyyteen, joogaan ja kundaliinin heräämiseen liittyvää tietoa.

En jaa tietojasi eteenpäin!

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.