Ota yhteyttä

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä 7/10

May 08, 2023

 

Tunnemmeko todella itsemme? Olemmeko tutkineet jokaisen mielemme sopukan ja ymmärrämme miksi toimimme kuten toimimme tai miksi jokin tietty kaava toistuu elämässämme? Vai olemmeko oppineet tuntemaan itsemme kuten meidät on ohjattu tuntemaan? Voimmeko tehdä päätöksiä ja valita suuntaa elämässä, jos emme tiedä keitä todella olemme ja mitä todella haluamme? 

Kun valitsemme henkisen tien, ensimmäinen tehtävä on kääntyä sisäänpäin ja uudelleen opetella itsemme. Voi olla shokki huomata, että olemme kulkeneet pitkälle toisen ihmisen tai yhteisön mielen ja mielipiteiden mukana sen sijaan, että olisimme itse tietoisesti ottaneet nuo askeleet. Silloin on aika pysähtyä. Olla hiljaa ja odottaa, kuten Ponca heimon päällikkö Valkoinen Kotka meitä kehottaa:

Meditoi selkeyttä ja toimi rohkeasti

”Kun epäilet, pysy hiljaa ja odota; kun epäilys on poissa, toimi ja kulje eteenpäin rohkeasti. Niin pitkään kuin sumu viipyy ympärilläsi; ole paikoillasi. Kun aurinko tunkee sumun läpi ja hävittää sen, kuten se aina tekee, niin toimi vasta silloin ja tee se rohkeudella.” – Ponca-heimon päällikkö Valkoinen Kotka

Ei ole kiirettä. Aikaa ei todellisuudessa ole lainkaan, joten emme voi tehdä mitään liian myöhään. Jokainen hetki on uusi alku, uusi mahdollisuus löytää itsensä ja oma suunta. Nähdä pidemmälle kuin mihin aikaisemmin pystyimme. Ja kun vihdoin toimimme, se on tietoinen siirto ja teemme sen täydestä sydämestä, rohkeudella. 

Chakrapolku® on itsetuntemuksen ja varjotyöskentelyn käytännönläheinen työkalu. Sen avulla voimme oppia itsestämme uutta ja voimme uudelleen määrittää mihin suuntaan jatkamme. Seuraava Chakrapolku® ryhmässä alkaa 8.8. ja kestää 8-viikkoa. Kurssin voi käydä myös omaan tahtiin verkossa

 

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä ovat otteita tulevasta kirjastani Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle (Viisas elämä). Kirja ilmestyy syyskuussa 2023. 

Ensi viikolla vuorossa käsky 8/10 Opettele maan tarina, kuule maan opetus.

 

Kuva: Anna Scarfiello

 

Ennakkotilaa syksyllä 2023 ilmestyvä kirjani

Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle, Mervi Enqvist

(Viisas elämä, 2023)

Ennakkotilaa uusin kirjani

Liity postituslistalle

Liittyessäsi postituslistalle saat kaikki blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi. Toisinaan lähetän myös tietoa tulevista tapahtumista, kurssitarjouksia ja muuta henkisyyteen, joogaan ja kundaliinin heräämiseen liittyvää tietoa.

En jaa tietojasi eteenpäin!

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.