Ota yhteyttä

Alkuperäisheimojen kymmenen käskyä 9/10

May 30, 2023

 

90-luvulla sain lahjaksi kirjan, joka oli täynnä värikkäitä kuvia epämääräisistä kuvioista. Ensikatsomalla kuvissa ei ollut mitään järkeä, mutta kun oppi asettamaan silmät hieman kieroon, kuvat avautuivat sivulle kolmiulotteisena. Se oli yhtäaikaa hämmentävää ja tietoisuutta laajentavaa. Mikään ei ole sitä miltä se aluksi näyttää. 

Myöhemmin olen jatkanut samaa tekniikkaa ilman kirjaa, kohdistaen katseeni pienistä kivistä työstettyyn asfalttiin, hotellin suihkutilan lattiaan, taivaan pilviin, veden pintaan ja jopa metsän puihin. Aina se ei onnistu, mutta hyvin usein silmäni hakevat säännöllistä, kierteistä ja sykkivää maisemaa. Kun maisemaa jää katsomaan vielä syvemmin voi huomata ohuet toisiinsa linkittyvät langat, kuin verkon tai hämähäkin seitin. Maailma tuntuu koostuvat sykkivistä säikeistä, energiavirroista, joita jokin tahto pitää jatkuvassa liikkeessä. Tuo liike on todellisuus, jonka kannella elämme. 

Tämän viikon käsky puhuu verkottuneesta todellisuudesta ja kuinka jokainen ajatuksemme, sanamme ja tekomme liikuttaa tuota seittimäistä verkkoa. Jokainen meistä on kytkeytynyt toisiimme hienojakoisten energiavirtojen välityksellä. Ihmiset, eläimet, kasvit, puut, mineraalit ja koko eliökunta. Välillisesti myös kaikki eloton materia. 

 

Mitä teet toiselle, sen teet itsellesi

”Ihmiskunta ei ole kutonut elämän verkkoa. Me olemme vain yksi lanka verkossa. Mitä ikinä teemme verkolle, sen teemme itsellemme. Kaikki liittyy kaikkeen ja kaikki on yhteydessä toisiinsa.”

– Päällikkö Seattle, 1854

 

Ensi viikolla on vuorossa viimeinen alkuperäisheimojen rukous. Ne ovat otteita tulevasta kirjastani Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle (Viisas elämä). Kirja ilmestyy syyskuussa 2023. 

Voit tilata kirjan ennakkoon ja samalla tukea Kundaliinijooga Helsingin toimintaa tämän linkin kautta. Kiitos tuestasi 

 

Kuva: David Becker

 

Ennakkotilaa syksyllä 2023 ilmestyvä kirjani

Kadotettu tieto - muinaiskansojen viesti maailmalle, Mervi Enqvist

(Viisas elämä, 2023)

Ennakkotilaa uusin kirjani

Liity postituslistalle

Liittyessäsi postituslistalle saat kaikki blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi. Toisinaan lähetän myös tietoa tulevista tapahtumista, kurssitarjouksia ja muuta henkisyyteen, joogaan ja kundaliinin heräämiseen liittyvää tietoa.

En jaa tietojasi eteenpäin!

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.